Spinaziestoemp met boerenworst en Luikse uiensaus
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
-
2
Pel de uien en snij ze in halve ringen. Stoof ze aan in wat olijfolie tot ze mooi goudbruin kleuren. Voeg de Luikse stroop, runderbouillon en room toe en meng goed. Laat inkoken tot een mooie saus en kruid met peper en zout.
-
3
Giet intussen de aardappelen af en meng er de melk en boter onder. Plet met een pureestamper tot een mooie stoemp en kruid met wat nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Bak de worsten rondom in een pan met wat arachideolie tot ze gaar zijn.
-
5
Stoof de spinazie aan in een stoofpot met wat olijfolie, voeg de stoemp toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid eventueel bij naar smaak.
-
6
Schep de spinaziestoemp op de borden, serveer er de boerenworsten bij en werk af met de Luikse uiensaus.