Rosbief met uiensaus, spinazie en gebakken pastinaak
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de rosbief royaal met peper en zout en bak het vlees rondom bruin in hete boter. Leg de rosbief in een ovenschaal, overgiet hem met het braadvocht en gaar hem 12 minuten in de oven. Verlaag dan de oventemperatuur naar 180°C en bak hem nog eens 12 minuten. Laat de rosbief na het bakken nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
2
Schil intussen de pastinaken en snij ze in de lengte in partjes. Bak de pastinaken bruin in boter. Kruid ze met peper en zout en zet het deksel op de pan. Laat ze zo ongeveer 12 minuten op een zacht vuur garen.
-
3
Spoel en droog de spinazie. Laat ze in delen slinken in boter. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Maak de saus. Pel en snipper de ui en bak hem glazig in 1 eetlepel boter. Voeg de tijmblaadjes en de bloem toe en bak nog 1 minuut. Voeg er al roerend de bouillon bij en breng die aan de kook. Laat de bouillon kort inkoken. Voeg de uiencompote toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de spinazie en de pastinaak over de borden. Snij het vlees in mooie plakjes en leg enkele plakjes op de groenten. Werk de borden af met de uiensaus en serveer ze meteen.