Recept

Spaanse rijstschotel met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse kookt uit de voorraadkast: “Chorizo heb ik altijd in huis. Lekker als aperitiefhapje of in mijn zoons favoriete pastagerecht, met venkel en tomaat. Deze Spaanse stoofpot lijkt een beetje op paella, maar dan zonder de vis en mosselen. Op amper een halfuurtje tijd is hij klaar! Een topper hier bij ons.”

Bomba-rijst of arroz bomba is de basis voor Spaanse rijstgerechten, zoals paella, en wordt door kenners beschouwd als de koning onder de rijstsoorten. De korte, ronde korrel kan twee tot drie keer het eigen volume in vocht, en dus ook véél smaak, opnemen.

bereiding
  1. 1

    Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de chorizo in plakjes. Snij de geroosterde paprika’s in repen.

  2. 2

    Doe wat olijfolie in een grote stoofpot en fruit er de ui in aan. Voeg dan de knoflook, de chorizo en de paprikarepen toe. Voeg de rijst toe en roerbak even verder. Verkruimel het bouillonblokje over de rijst en vul aan met 600 milliliter water. Zet het deksel op de pan en roer regelmatig om.

  3. 3

    Voeg na 10 minuten de spinazie, erwten en kikkererwten toe. Laat nog 10 minuten verder garen. Roer regelmatig om. Voeg extra vocht toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Strooi er eventueel de gehakte peterselie over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse rijstschotel met chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!