Recept

Salade van zoete aardappel met bimi, feta en tahindressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met merguezworstjes! Deze salade is ook lekker met een pestodressing. Meng de tahin daarvoor met enkele eet­lepels kant-en-klare groene pesto.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aard-appelen en snij ze in blokjes. Kook ze 12 minuten in gezouten water. Giet ze af en stort ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, zout en de ras el hanout en druppel er wat olijfolie over. Rooster ze zo’n 12 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de bimi, snij ze in stukken en leg ze bij de zoete aardappel in de ovenschaal. Roer om en rooster ze samen nog eens 8 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de dressing. Meng hiervoor de tahin en het citroensap onder de Griekse yoghurt. Kruid de dressing met peper en zout en voeg een scheut water toe. Meng goed tot je een gladde dressing krijgt en voeg eventueel wat extra water toe indien nodig.

  4. 4

    Spoel de rucola en doe ze in een schaal. Meng er de geroosterde zoete aardappel en bimi en de granaatappelpitjes onder. Hak de walnoten grof en voeg ze toe. Verkruimel de feta over de salade, kruid ze met peper, zout en za’atar en werk ze af met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van zoete aardappel met bimi, feta en tahindressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!