Wortelcurry met balletjes
bereiding
-
1
Schraap en snij de wortelen in dikke schuine plakken. Pel en snij de ui in reepjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de kikkererwten.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, knoflook, gember en wortelplakjes aan. Voeg de currypasta toe er roerbak 1 minuut. Blus met de bouillon en kokosmelk. Voeg de sojasaus en de kikkererwten toe en laat 20 minuten zacht koken.
-
3
Meng het kalfsgehakt met het havermeel, kerriepoeder en peper en zout. Kneed kort en rol met vochtige handen tot hapklare balletjes (± 4 cm).Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes rondom rond goudbruin. Of besprenkel met olijfolie en bak ze 8 minuten in de airfryer op 190°C.
-
4
Voeg de balletjes toe aan de curry en laat nog even mee opwarmen. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Garneer met koriander.