Recept

Wortelcurry met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk recept van Sandra Bekkari.

Tip: havermeel maken doe je makkelijk zelf door havermout fijn te malen in een blender of keukenrobot.

bereiding
  1. 1

    Schraap en snij de wortelen in dikke schuine plakken. Pel en snij de ui in reepjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de kikkererwten.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, knoflook, gember en wortelplakjes aan. Voeg de currypasta toe er roerbak 1 minuut. Blus met de bouillon en kokosmelk. Voeg de sojasaus en de kikkererwten toe en laat 20 minuten zacht koken.

  3. 3

    Meng het kalfsgehakt met het havermeel, kerriepoeder en peper en zout. Kneed kort en rol met vochtige handen tot hapklare balletjes (± 4 cm).Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes rondom rond goudbruin. Of besprenkel met olijfolie en bak ze 8 minuten in de airfryer op 190°C.

  4. 4

    Voeg de balletjes toe aan de curry en laat nog even mee opwarmen. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Garneer met koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelcurry met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!