Krokante kip met appel-paprika-koolslaatje
bereiding
-
1
Ontpit de appel en snij in fijne reepjes. Ontpit de paprika en snij in fijne reepjes. Hak de bieslook fijn. Meng met de witte kool, appel, paprika, bieslook, appelazijn, yoghurt, mayonaise en chilivlokken. Breng op smaak met een snuifje zout. Zet in de koelkast.
-
2
Hak de walnoten fijn en meng met de havermoutvlokken en peper en zout.Snij de kipfilet in 4 gelijke grote stukken. Beleg met een stuk bakpapier en plet met een deegrol tot 1 cm dikte. Kruid met kippenkruiden en kerriepoeder. Wentel door het havermeel. Daarna door de eieren en eindig door de walnotenmengeling.
-
3
Verhit een laagje olie in een antiaanbakpan en bak de krokante kip op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten. Serveer met de salade.