Recept

De ultieme waldorfsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade dankt haar klinkende naam aan het prestigieuze Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade met selder, walnoten en appel eind negentiende eeuw voor het eerst geserveerd werd.

bereiding
  1. 1

    Laat de rozijnen wellen in een bodempje water. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en hak ze grof.

  2. 2

    Maak de sla schoon en snipper de kropjes fijn. Maak de selderstengels schoon en snij ze in hapklare stukken of julienne. Spoel de appelen en snij ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Giet de rozijnen af. Spoel en halveer de druifjes.

  3. 3

    Meng de mayonaise met de yoghurt, de graanmosterd, citroensap naar smaak, peper en zout.

  4. 4

    Hussel de sla, de appelen, de selder, de rozijnen, de druiven en de walnoten door elkaar en stort de salade in een schaal. Lepel de dressing bij de salade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

De ultieme waldorfsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!