Recept

No bake banaan-cream cheese pie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezond zoet met banaan. Een taartje à la Pascale Naessens. De cheese pie moet na het bereiden wel nog 2 uur opstijven in de koelkast.

Agaragar is een plantaardig alternatief voor gelatine. Net als gelatine gebruik je het om een pudding, taartvulling of mousse te laten opstijven. Let wel: agaragar is tot tien keer krachtiger dan gelatine. Je kunt de gelatine dus niet zomaar door dezelfde hoeveelheid agaragar vervangen.

bereiding
  1. 1

    Maak de bodem. Ontpit de dadels. Doe de dadels samen met het amandelmeel, de kokosrasp, de havermoutvlokken, het zout, de pindakaas en 2 eetlepels water in een blender en mix samen grof. Beleg de bakvorm met bakpapier en duw de dadelmengeling goed aan op de bodem van de bakvorm. Zet de vorm in de koelkast.

  2. 2

    Maak de vulling. Verwarm 3 eetlepels roomkaas met 2 eetlepels water in een pannetje. Voeg de agar-agar toe en laat 1 minuut goed koken. Mix de bananen fijn met de rest van de roomkaas en meng er de opgewarmde roomkaas, de honing en het vanillepoeder onder. Giet het mengsel op de dadelbodem in de bakvorm. Laat de taart minstens 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Snij de banaan in plakjes. Haal de taart uit de koelkast en werk ze af met de plakjes banaan en de kokosrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

No bake banaan-cream cheese pie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!