Kip-courgetteburger
bereiding
-
1
Spoel de courgettes en snij ze in 16 schuine plakken van ½ cm dik. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze kort op beide kanten in een grillpan. Kruid ze met peper en zout. Hou ze warm.
-
2
Snij het vlees van de kippenpoten en mix het vlees fijn in een blender of hakmolen. Meng er de peterselie onder en kruid het gehakt met het gerookt paprikapoeder, peper en zout. Vorm er met vochtige handen 8 burgertjes van in de vorm van de plakken courgette. Bak de burgers goudbruin en gaar in olijfolie.
-
3
Verwijder de schil en de pit van de avocado’s en plet het vruchtvlees met een vork. Kruid het met peper en zout. Pel de rode ui en snij hem in dunne ringen. Maak de veldsla schoon.
-
4
Beleg 8 plakken courgette met avocadopuree, een burger, wat rode ui en veldsla. Sluit met de andere courgetteplakken, steek er eventueel een prikkertje door en serveer meteen.