Kippenballetjes in pittige paprika-tomatensaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en bak ze glazig in olijfolie. Laat ze wat afkoelen en meng ze dan onder het gehakt. Hak de walnoten en de salie fijn en voeg ze ook toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met het gemberpoeder, peper en zout en rol er met vochtige handen balletjes van. Kook ze een 5-tal minuten in lichtgezouten water.
-
2
Maak de chilipeper schoon en hak ‘m fijn. Maak de paprika’s schoon en snij ze in stukjes. Pel en pers de knoflook. Bak de paprika’s even op in olijfolie. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en bak ze nog 2 minuten mee. Voeg de tomaten en het bosje tijm in z’n geheel toe. Breng de saus aan de kook en laat ze 10 minuten pruttelen.
-
3
Bak intussen de gekookte balletjes rondom bruin in olijfolie.
-
4
Haal de tijm uit de saus en mix de saus glad. Breng ze op smaak met de honing, peper en zout. Snij de olijven in plakjes en schep ze onder de saus. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ze zo nog even garen. Werk het gerecht af met de extra salie en enkele druppels olijfolie.