Recept

Kabeljauwhaasje met basilicumpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het succesrecept van lezeres Vera

“Ik baat een B&B uit in Frankrijk. Een van mijn toprecepten bij onze gasten is dit kabeljauwhaasje met basilicumpuree, trostomaatjes uit de oven, en chorizochips. Ik krijg regelmatig de vraag om vis te maken omdat mensen zelf vaak minder de gewoonte hebben om vis te bereiden. Het bordje is kleurrijk, smaakt goed af, en is nog gezond ook! Wat nog versterkt wordt door het gevoel van op vakantie te zijn en gezellig samen buiten te tafelen met de andere vakantiegangers in de B&B.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel en kruid met peper, zout en eventueel viskruiden. Zet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Leg de trostomaatjes in een ovenschaal, plet er 1 teentje knoflook bij. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif 15 minuten mee met de vis in de oven.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze met een beetje melk, een klontje boter, het ei, peper en zout. Mix het basilicum met een fijn gehakt teentje look samen met wat peper en zout en basilicumolie. Doe de basilicummix onder de aardappelpuree, breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Leg de schijfjes chorizo een 3-tal minuten onder de grill in de oven en hou ze goed in het oog opdat ze niet zouden verbranden. Ze mogen wel wat knapperig zijn. Rooster de pijnboompitjes krokant in een pan zonder vetstof.

  5. 5

    Schep de basilicumpuree in een diep bord, serveer er de kabeljauw op, leg de trostomaatjes erbij, steek de chorizochips in de puree, verdeel er wat rucola over en werk af met geroosterde pijnboompitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauwhaasje met basilicumpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!