Scampi’s in roomsaus met spinazie en basilicumpuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij in kleine stukken en kook gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen met de volle melk en voeg 1 eetlepel boter toe. Kruid met peper en zout. Spoel het basilicum en hou een paar blaadjes apart. Hak de rest grof en meng door de puree.
-
2
Stoof de spinazie kort aan in 1 eetlepel boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Snij de halfzongedroogde tomaten in kleine stukjes. Pel de sjalotten en snipper fijn.
-
4
Bak de sjalot en de scampi’s aan in 2 eetlepels boter. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg de tomaten en de room bij de gebakken scampi’s en laat de saus een paar minuten indikken.
-
5
Serveer de de scampi’s in de saus bij de puree en de spinazie. Werk af met vers basilicum.