Recept

Scampi’s in roomsaus met spinazie en basilicumpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit scampigerecht is extra snel klaar en zit boordevol smaak. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij in kleine stukken en kook gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen met de volle melk en voeg 1 eetlepel boter toe. Kruid met peper en zout. Spoel het basilicum en hou een paar blaadjes apart. Hak de rest grof en meng door de puree.

  2. 2

    Stoof de spinazie kort aan in 1 eetlepel boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Snij de halfzongedroogde tomaten in kleine stukjes. Pel de sjalotten en snipper fijn.

  4. 4

    Bak de sjalot en de scampi’s aan in 2 eetlepels boter. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg de tomaten en de room bij de gebakken scampi’s en laat de saus een paar minuten indikken.

  5. 5

    Serveer de de scampi’s in de saus bij de puree en de spinazie. Werk af met vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s in roomsaus met spinazie en basilicumpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!