Recept

Pompoensoep met gember, geitenkaas en speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het succesrecept van lezeres Charlotte

“Ik zou elke dag soep kunnen eten, tot grote ergernis van mijn man. Daarom ging ik op zoek naar manieren om van soep iets speciaals te maken; om ze te pimpen. Van een Italiaanse pinsa als sidedish bij een tomatensoep tot erwtensoep met chorizo... Zo ontstond ook mijn succesrecept, verrassend, verwarmend én bijzonder. Het werd de lievelingssoep van mijn man en staat steevast op het menu na een winterwandeling, alleen of met vrienden of familie.”

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze grove stukken. Spoel de pompoenen goed; je mag de schil immers mee in de soep verwerken. Halveer en ontpit de pompoenen en snij ze in blokjes. Stoof de ui aan in wat olijfolie en laat de pompoenstukken na enkele minuten meestoven met de uien.

  2. 2

    Schil een 4-tal centimeter van het stuk gember, snij in stukjes en voeg bij de pompoen en uien. Laat ook even mee stoven. Zet het pompoenmengsel onder water (+- 2 liter) en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Prik regelmatig in de pompoenblokjes om te controleren of ze gaar zijn. Voeg de mascarpone toe en laat nog even koken.

  3. 3

    Mix de soep glad en proef. Voeg eventueel nog peper, zout of extra gember toe. Serveer met een lepeltje zachte geitenkaas en verkruimelde speculaasjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met gember, geitenkaas en speculaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!