Recept

Mosselen in rode kokoscurry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Lekker met brood... of metfrietjes, voor de liefhebbers. Extra gehaast? Kies dan voor een kant-en-klare Thaise wokmix.”

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen goed onder stromend water. Gooi reeds geopende en kapotte exemplaren weg.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Maak de puntpaprika’s schoon en snij ze in reepjes. Maak de selderstengels schoon en snij ze in boogjes.

  3. 3

    Verhit olie in een grote pot en stoof er de ui, de lente-ui, de puntpaprika en de selder in. Rasp er de gember bij. Voeg ook de rode currypasta toe. Blus de groenten met de vissaus en de kokosmelk en breng de saus aan de kook.

  4. 4

    Voeg als de saus kookt de mosselen toe. Breng de saus op smaak met peper, zout, geraspte limoenschil en limoensap en zet het deksel op de pot. Schud goed op en laat de mosselen afgedekt 5 minuten koken.

  5. 5

    Maak het pepertje schoon en snij het in ringen. Snij de extra limoen in partjes. Verdeel de mosselen met de saus over kommetjes en werk ze af met de koriander, de chiliringen en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen in rode kokoscurry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!