Recept

Apfelstrudel met ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Varieer met de vulling!

Behalve rozijnen kun je ook noten toevoegen aan je apfelstrudel. Laat ook de noten op voorhand weken in water of hak ze fijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Bak het paneermeel in de boter kort licht goudbruin. Laat afkoelen. Laat de rozijnen 15 minuten weken in de rum of het gemberbier. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Schil de appelen en snij ze in blokjesof reepjes. Meng met de geweekte rozijnen, de suiker en de kaneel.

  3. 3

    Rol het vel bladerdeeg open op een bakpapier en bestrooi met het gebakken paneermeel. Beleg met een dunne laag van het appelmengsel.

  4. 4

    4 Rol voorzichtig op en zorg dat de naad aan de onderkant ligt als je de strudel op de bakplaat legt. Wrijf hem in met de losgeklopt eidooier en bak hem 30 à 35 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.

  5. 5

    Laat de strudel na het bakken even afkoelen voor je hem aansnijdt. Strooi er wat poedersuiker over en serveer met een bolletje vanille-ijs. De strudel is lekker zowel warm als koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Apfelstrudel met ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!