Recept

Appelflappen met vanilleroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek gebak, met een heerlijke vulling!

bereiding
  1. 1

    Schil de appeltjes, snij ze in blokjes en besprenkel met citroensap. Doe ze samen met de boter, suiker, maïszetmeel en kaneel in een steelpan en laat op een laag vuur zacht worden en licht karamelliseren. Blijf voortdurend roeren. Laat de appeltjes op een bord afkoelen.

  2. 2

    Schep in het midden van elke vel bladerdeeg 2 eetlepels gebakken appeltjes. Wrijf de randen in met eigeel en vouw dicht van hoek naar hoek. Druk de randen aan met een vork. Leg op bakpapier en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bakpapier met de appelflappen op een bakplaat en wrijf in met eigeel. Zet 25 minuten in de oven tot de flappen goudbruin zien. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  4. 4

    Maak de vanilleroom. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Klop de slagroom, mascarpone, vanillezaadjes en bloemsuiker luchtig. Schep in een spuitzak.

  5. 5

    Snij de appelflappen open en vul ze met de slagroom. Serveer meteen of bewaar in de koelkast tot serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelflappen met vanilleroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!