Recept

Appel-mince pies

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een herfstige Britse klassieker, met een zoete toets!

bereiding
  1. 1

    Snij de appel in heel fijne blokjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Hak de gedroogde abrikozen fijn.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de appel en de abrikozen toe en kruid met de garam masala, peper en zout. Laat ze even meebakken.

  3. 3

    Laat het appelmengsel even afkoelen. Meng het appelmengsel met het gehakt en 2 eetlepels peterselie. Kruid het met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij of duw 6 ronde cirkels uit het kruimeldeeg die groot genoeg zijn om de muffinvormen volledig mee te bekleden. Wrijf de muffinvormen in met boter en bekleed ze met de kruimeldeegcirkels. Bestrooi de bodem van de deegvormpjes met een beetje paneermeel en vul ze met de gehaktmengeling.

  5. 5

    Snij nu 6 dekseltjes uit het kruimeldeeg, leg ze op de vulling en duw de randen goed aan zodat de vulling goed bedekt is. Bestrijk de bovenkant met de eidooier en prik een gaatje in het midden van het dekseltje. Bak de pies 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

  6. 6

    Maak intussen een salade met de bladsla, de rucola en een dressing van de mosterd, de honing, de appelazijn en de olijfolie. Serveer de taartjes warm, lauw of koud met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appel-mince pies

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!