Pittig varkensvlees met groenten uit de wok
bereiding
-
1
Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de paksoi grof. Pel de sjalotten en snij ze in dunne partjes. Snipper de chilipeper zonder zaadjes fijn. Snij de lente-uitjes in ringen. Laat de maïs uitlekken en halveer in de lengte.
-
2
Doe het vlees in een kom met de chilipeper, knoflook, kippenbouillon, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Schep goed om. Laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
-
3
Schep het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Bewaar de marinade.
-
4
Verhit wat olie in een wok. Roerbak het vlees, in porties, op hoog vuur mooi bruin. Schep uit de pan en zet opzij.
-
5
Verhit opnieuw wat olie in dezelfde wok. Roerbak de sjalot en wortel 2 min. Voeg de paksoi toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Voeg het vlees en de maïs toe, roerbak kort. Schenk er de marinade bij en laat nog even sudderen. Kruid met peper en een klein beetje zout. Werk af met lente-uitjes.