Recept

Romige bloemkoolcurry met krokante visballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Jolien tipt!

“Een curry met gember is ideaal om op te warmen na een stevige wandeling. Het is ook echt krachtvoer: perfect om je weerstand te boosten om straks die eerste virusjes de baas te kunnen.”

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Snij de vis, het brood en de lente-uitjes in grove stukken. Doe de vis, de peterselie, de lente-ui, het brood, het eiwit, ½ kl zout en de chilivlokken in een blender en hak ze fijn.

  2. 2

    Rol met vochtige handen balletjes van het vismengsel en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Zet drie kommetjes klaar: doe in het eerste de bloem, klop in het tweede de eieren los en doe in het derde de panko. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door de eieren en eindig met de panko. Zet de balletjes opnieuw in de koelkast.

  4. 4

    Maak intussen de curry. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Rasp de gember tot je 2 koffielepels hebt. Snij de bloemkool in roosjes. Stoof de ui, de knoflook en de gember zacht in een scheutje olijfolie. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes, de sojasaus en de kokosmelk toe en laat zachtjes garen tot de bloemkool beetgaar is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verhit intussen een dikke laag olie in een steelpan en bak de balletjes rondom rond goudbruin. Of besprenkel ze met olijfolie en bak ze in de oven of airfryer op 190°C krokant (in de oven duurt dat ongeveer 20 à 25 minuten, in de airfryer 10 minuten).

  6. 6

    Breng de curry op smaak met limoen-sap. Serveer hem met de balletjes en de rijst en werk hem af met de verse koriander of de bloemkoolbladeren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige bloemkoolcurry met krokante visballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!