Kip met citroen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil 3 aardappelen en snij ze in plakjes van 1,5 cm dik. Snij 1 onbehandelde citroen in plakken.
-
2
Meng met 3 uien, in ringen, en leg alles in een ingevette ovenschaal.
-
3
Spoel de kip, dep ze droog met keukenpapier en doe ze bij het ui-aardappelmengsel. Verdeel de plakken citroen over de schotel.
-
4
Kruid de kip met zeezout, zwarte peper en 1 eetlepel Provençaalse kruiden en stop er 2 laurierblaadjes tussen.
-
5
Schenk er het sap van 1 citroen en een zelfde hoeveelheid olijfolie over.
-
6
Zet 45 minuten à 1 uur in een voorverwarmde oven op 200°C - naargelang van de grootte van de kip - en bedruip regelmatig met het braadvocht.
Voorbereiding