Recept

Aubergineballetjes met saffraan-parelcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Jolien: “Zodra het een beetje kouder wordt, grijp ik in de keuken naar verwarmende specerijen als chilivlokken, komijn, kurkuma en garam masala.”

Jolien tipt!

“Aubergine is misschien niet meteen een ingre­diënt dat je in de herfst verwacht, maar toch vind je ze dan nog van eigen bodem. Vanaf november komen ze weer voor enkele maanden uit Spanje, geniet dus met volle teugen van de laatste aubergines uit eigen land!”

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Spoel de aubergines en snij ze in fijne blokjes. Verhit een goede scheut olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de aubergine zacht. Kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Doe de gebakken ui, knoflook en aubergine met het broodkruim, de parmezaan, het ei, de bloem, de garam masala, de chili en wat zout in een blender en hak fijn. Maak met vochtige handen balletjes van het beslag. Laat ze even opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Kook de parelcouscous gaar in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 195°C. Leg de balletjes op een ingevette bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 20 à 25 minuten in de oven of bak ze in porties 10 minuten in de airfryer op 195°C.

  5. 5

    Rasp de schil van de sinaasappel tot je 1 koffielepel hebt. Rooster de amandelschilfers kort in een pan. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalotten samen met de komijn, de kurkuma en de saffraandraadjes zacht. Voeg de parelcouscous en de geraspte sinaasappelschil toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg enkele druppels sinaasappelsap en de amandelschilfers toe en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de aubergineballetjes met de parelcouscous. Werk de parelcouscous af met de yoghurt of zure room en de muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aubergineballetjes met saffraan-parelcouscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!