Recept

Gnocchi met zalm en broccolisaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met nog wat jonge bladspinazie in de broccolisaus.

bereiding
  1. 1

    Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Doe de broccoli, de basilicumblaadjes, de ricotta, de knoflook, de parmezaan en de melk in een blender of keukenmachine. Pureer alles samen tot een gladde saus. Breng ze op smaak met peper en zout. Verwarm de saus op een zacht vuur in een pan.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en doe er eventueel wat citroensap over. Bak de zalm 12 à 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte, tot hij net gaar is. Haal hem uit de oven en hou hem warm.

  3. 3

    Pel en snipper het tweede teentje knoflook. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak hem kort tot hij geurt. Voeg de panko toe en bak ze samen al roerend tot de panko goudbruin en knapperig is. Breng het mengsel op smaak met een beetje zout.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi 5 minuten op een middelhoog vuur. Verdeel de broccolisaus over de borden en schik er de zalm en de gnocchi over. Bestrooi ze met het knapperige broodkruim en werk af met de extra blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met zalm en broccolisaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!