Taco’s van tonijn met rodekool en jalapeñomayonaise
bereiding
-
1
Maak de saus. Mix de mayonaise, de jalapeñoreepjes en het limoensap in een blender. Kruid de saus met zout.
-
2
Schil en rasp de wortelen. Maak de rodekool schoon en snij ze fijn met behulp van een mandoline. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Meng de groenten in een kom.
-
3
Meng de olijfolie met het komijnpoeder, het gerookt paprikapoeder, het limoensap, peper en zout in een kom. Wrijf de tonijnsteaks aan beide kanten in met dit mengsel. Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Gril de tonijnsteaks 2 à 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot ze medium rare zijn. Haal de tonijn uit de pan en laat hem 5 minuten rusten. Snij hem daarna in plakjes.
-
4
Verwarm de maïstortilla’s kort in een droge koekenpan, oven of magnetron tot ze zacht en warm zijn.
-
5
Leg een paar plakjes gegrilde tonijn op elke tortilla. Leg er de gemengde groenten op. Lepel wat jalapeñomayonaise over de tonijn en de groenten. Werk de taco’s af met de koriander en nog wat extra jalapeñoreepjes en serveer ze met de partjes limoen.