Ovenschotel met spinazie-aardappelpuree, fishsticks en cheddar
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze 15 à 20 minuten in een grote pan met gezouten water. Giet ze af en doe ze weer in de pan. Voeg de melk en de boter toe en stamp de aardappelen tot een gladde puree. Breng hem op smaak met peper en zout.
-
2
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Pel en pers de knoflook. Bak de knoflook kort in de pan tot hij begint te geuren. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en ze door de aardappelpuree.
-
3
Verdeel de spinazie-aardappelpuree gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Leg de fishsticks in een enkele laag op de puree. Bestrooi de fishsticks royaal met de geraspte cheddar. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de fishsticks goed doorbakken zijn.