Polenta met scampi’s, geroosterde prei en gekonfijte citroen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de prei in stukken van 7 cm, halveer ze in de lengte en spoel ze goed. Leg de gehalveerde preistukken op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Rooster de preistukken 15 à 20 minuten tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
-
2
Breng het water of de kippenbouillon aan de kook. Voeg langzaam de polenta toe, terwijl je voortdurend roert om klonters te voorkomen. Kook de polenta op een zacht vuur, regelmatig roerend, tot ze dik en zacht is. Roer er de boter en de geraspte parmezaan door en breng ze op smaak met peper en zout. Hou de polenta warm.
-
3
Snipper de schil van de ingelegde citroen fijn. Pel en pers de knoflook. Pel de scampi’s en maak ze schoon. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de ingelegde citroenschil toe en bak ze kort tot ze beginnen te geuren. Voeg de scampi’s toe en bak ze 4 minuten. Breng ze op smaak met peper en zout.
-
4
Pel de rode ui en snij hem in ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Meng 1 eetlepel olijfolie en de balsamicoazijn onder de ui en de tomaten en kruid de salade met peper en zout. Snipper er de dille bij.
-
5
Verdeel de polenta over vier borden. Leg er de geroosterde prei en de scampi’s op. Rasp er nog wat citroenschil over en werk het gerecht af met de extra dille. Serveer er de tomatensalade bij.