Recept

Polenta met scampi’s, geroosterde prei en gekonfijte citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: van de ingelegde citroen gebruik je hier enkel de schil, niet het vruchtvlees want dat smaakt te zout. Een bokaal ingelegde citroen koop je in de supermarkt.

Haal de scampi’s de avond voordien uit de diepvries en zet ze in de koelkast tot gebruik. Dep ze goed droog met keukenpapier. Moet het snel gaan? Doe ze dan in een kom koud water, giet ze af en herhaal dat proces enkele keren. Dep ze droog en maak ze schoon. Ontdooi ze nooit in de microgolf, daar worden ze meteen taai van. Scampi’s schoonmaken? We tonen het in dit filmpje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de prei in stukken van 7 cm, halveer ze in de lengte en spoel ze goed. Leg de gehalveerde preistukken op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Rooster de preistukken 15 à 20 minuten tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Breng het water of de kippenbouillon aan de kook. Voeg langzaam de polenta toe, terwijl je voortdurend roert om klonters te voorkomen. Kook de polenta op een zacht vuur, regelmatig roerend, tot ze dik en zacht is. Roer er de boter en de geraspte parmezaan door en breng ze op smaak met peper en zout. Hou de polenta warm.

  3. 3

    Snipper de schil van de ingelegde citroen fijn. Pel en pers de knoflook. Pel de scampi’s en maak ze schoon. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de ingelegde citroenschil toe en bak ze kort tot ze beginnen te geuren. Voeg de scampi’s toe en bak ze 4 minuten. Breng ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij hem in ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Meng 1 eetlepel olijfolie en de balsamicoazijn onder de ui en de tomaten en kruid de salade met peper en zout. Snipper er de dille bij.

  5. 5

    Verdeel de polenta over vier borden. Leg er de geroosterde prei en de scampi’s op. Rasp er nog wat citroenschil over en werk het gerecht af met de extra dille. Serveer er de tomatensalade bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polenta met scampi’s, geroosterde prei en gekonfijte citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!