Recept

Gegrilde knolselder met kruidenrisotto en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip voor een heerlijk hapje: heb je nog een restje gegrilde knolselder over? Snij de knolselder dan in flinterdunne plakjes en serveer ze met een lekker dipsausje bij de apero.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de knolselder schoon en snij de knol in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de peterselie, wat peper en het grof zout onder de boter. Verdeel de botermengeling over de knolselderplakken en bak ze 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak ondertussen de risotto. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus de rijst met de wijn en roer met een houten lepel tot al het vocht door de korrels opgenomen is. Warm de bouillon op en schenk hem pollepel per pollepel bij de risotto. Roer telkens tot al het vocht opgenomen is voor je een nieuwe lepel vocht toevoegt. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

  3. 3

    Meng de geraspte parmezaan onder de risotto door en breng hem op smaak met peper en zout. Meng er de gehakte verse kruiden onder.

  4. 4

    Verdeel de risotto over borden, leg er een plakje knolselder bij en werk het gerecht af met de verbrokkelde feta en de extra takjes verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde knolselder met kruidenrisotto en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!