Recept

Harissa-rijstsalade met wortel en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met platbrood.

Lekker vegan: deze salade is helemaal plantaardig!

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Droog ze daarna op wat keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de kikkererwten op een hoog vuur. Strooi er de komijn, het paprikapoeder, het knoflookpoeder, peper en zout over. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Maak de dressing. Pers het sap uit de sinaasappel. Meng het sinaasappelsap, het citroensap en de harissapasta onder de olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en droog de spinazie en rucola. Maak het chilipepertje schoon en snij het zonder de zaadjes in fijne ringen. Snij de sinaasappel in plakjes, tussen de vliezen door. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  5. 5

    Meng in een saladekom de rijst met de rucola, de spinazie, de chiliringen, de geraspte wortelen, de krokante kikkererwten, de granaatappelpitjes en de sinaasappelplakjes. Sprenkel de dressing over de salade en serveer er de hummus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Harissa-rijstsalade met wortel en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!