Slaatje met konijn
bereiding
-
1
Fruit de knoflook, de sjalot en de geraspte citroenschil aan in de olijfolie. Voeg er het konijn aan toe en kleur langs beide kanten. Kruid met peper en zout. Doe het konijn in een vuurvaste schotel, lepel er de sjalot en de resterende olijfolie over, laat nog 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180° C.
-
2
Meng de wortel, witte kool, lenteui en ijsbergsla. Schil de sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Meng door de sla.
-
3
Maak een vinaigrette met de azijn, suiker, mosterd en yoghurt. Voeg er de gehakte peterselie aan toe en breng op smaak met peper (en eventueel zout).
-
4
Laat het konijn afkoelen en haal het vlees van de bouten. Serveer het in stukjes gesneden op het slaatje, werk af met de roze peperbessen.