Recept

Conchiglie met romige spinazie, tomaat en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nog 3x lekker gevuld

  • Met een smeuïge pompoencrème
  • Met krokant gebakken champignonblokjes
  • Met krokant gebakken vegetarisch gehakt

bereiding
  1. 1

    Verwarm de de oven voor op 190°C. Pel de rode ui en snipper hem fijn. Fruit hem aan in olijfolie. Voeg de tomaten uit blik en de gedroogde oregano toe en laat 15 minuten pruttelen onder deksel. Breng de saus op smaak met de azijn, de bruine suiker, peper en zout.

  2. 2

    Kook ondertussen de pastaschelpen beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken.

  3. 3

    Spoel de spinazie. Pel en snipper de witte ui en de knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Voeg de mascarpone toe en breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Lepel de tomatensaus op de bodem van een ingevette ovenschotel. Vul de schelpen met de spinazie-mascarpone en leg ze op de tomatensaus. Strooi er de geraspte mozzarella over en gril de schotel een paar minuten in de oven, tot de kaas gegratineerd is.

bereiding

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Conchiglie met romige spinazie, tomaat en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!