Pizza met gerookte kip, spinazie, tomatenblokjes en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 250°C. Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier of strijk ze in met olijfolie. Rol het pizzadeeg tot 4 bodems van ongeveer 25 cm. Leg de pizzabodems op de ovenplaten. Met wat puzzelwerk krijg je er 2 op elke plaat, anders bak je ze in 2 keer.
-
2
Blancheer de spinazie kort in gezouten water, laat goed uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit.
-
3
Bedek de bodems met tomatensaus. Verdeel er de gerookte kipfilet en de spinazie over. Snij de tomaten in blokjes, maar verwijder de zaadjes. Verdeel ze over de pizza’s. Kruid met peper en zout en wat extra gedroogde oregano. Strooi er royaal de geraspte mozzarella over. Spoel de rucola en laat goed uitlekken.
-
4
Bak de pizza’s ongeveer 12 à 15 minuten in het midden van de oven. Schenk er in een straaltje nog wat - al dan niet pikante - olijfolie over. Werk af met de rucola en snij de pizza met een pizzaroller in stukken, serveer meteen.