Recept

Bucatini met gekonfijte sjalot en ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzondere pastasoort met een bijzonder sausje!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Pel de sjalotten en snij ze in repen. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m fijn zonder de zaadjes. Snij de ansjovisjes in kleine stukjes.

  2. 2

    Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit er de sjalotten en de chili in. Voeg na 1 minuut de knoflook toe. Zet het vuur zachter. Roerbak tot de sjalot begint te karamelliseren, dit neemt een 10-tal minuten in beslag.

  3. 3

    Kook de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet de pasta af en bewaar 200 milliliter van het kookvocht.

  4. 4

    Voeg de ansjovis en de witte wijn toe aan de sjalotten. Laat zachtjes inkoken. Voeg het pastavocht toe en laat alles aan de kook komen. Roer de pasta, de parmezaan en de rest van de olie en de boter door de saus.

  5. 5

    Verdeel de pasta met de saus over de borden. Werk ze af met de parmezaanschilfers en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bucatini met gekonfijte sjalot en ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!