Conchiglie met kip, boschampignons en truffelsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kip in fijne reepjes. Maak de courgette, de selder en de champignons schoon en snij ze in heel kleine blokjes. Ze moeten in de schelpen passen. Snipper de helft van de salie fijn. Pel en snipper de ui. Kook de conchiglie beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Laat ze goed uitlekken.
-
2
Bak de ui in de boter en voeg de gesnipperde salie, de kippenreepjes, de champignonblokjes, de selderblokjes en de courgetteblokjes toe. Kruid de kip en de groenten met peper en zout. Voeg de witte wijn, de truffeltapenade en de room toe aan de kip en de groenten. Laat de saus even inkoken en bind ze met een beetje sausbinder.
-
3
Vul de uitgelekte conchiglie met de kip, de groenten en de saus en leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi er de geraspte oude kaas en de rest van de salie over. Gratineer de pasta 15 minuten in de oven.