Recept

Fusilli met snelle pompoensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle vegetarische herfstpasta van Karolien Olaerts. Karolien tipt: “Zijden tofu is een zachte tofu, met de textuur van pudding of panna cotta. Hij is erg eiwitrijk en heel neutraal van smaak. Je vindt hem bij de veggie burgers in sommige supermarkt.”

bereiding
  1. 1

    Kook de fusilli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou wat van het kookvocht opzij voor je de fusilli afgiet.

  2. 2

    Ontdooi de diepvriesbutternut (vooraf of in de microgolfoven). Schep de pompoen (en even-tueel vocht) in een blender. Voeg de zijden tofu, de parmezaan, het tomatenconcentraat, de gedroogde kruiden, ½ koffielepel fijn keukenzout en wat versgemalen zwarte peper toe. Mix tot je een gladde saus bekomt. Breng die naar wens verder op smaak met peper en zout. Leng de saus aan met wat pasta¬kookvocht indien nodig.

  3. 3

    Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in de kookpot van de pasta en fruit de ui glazig. Pers er de knoflook bij en stoof nog even aan.

  4. 4

    Schenk de pompoensaus bij de ui. Warm die op een zacht vuur op en laat ze enkele minuten pruttelen. Stort de spinazie erbij en laat ze slinken. Schep tot slot de pasta door de saus. Werk de pasta af met de verkruimelde feta en eventueel nog wat extra spinazieblaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fusilli met snelle pompoensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!