Recept

Ovenpannenkoek met kaneel en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoekenparty met Natalie:

"Herfst, dat is op een koude zaterdagochtend aan de zijlijn van het voetbalveld staan en daarna de kinderen verrassen met een kop warme chocomelk en een enorme stapel pannenkoeken. Maar ook deze ovenpannenkoek is top."

Tip: kaneelsuiker maak je makkelijk zelf. Meng hiervoor 2 eetlepels suiker met 1 à 2 koffielepels kaneel. Deze suiker is niet alleen lekker op een pannenkoek, maar ook bij een gevuld appeltje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix een glad beslag van het ei, de melk, de olie, de bloem, het bakpoeder, de suiker, de kaneel en het snuifje zout. Laat het beslag even rusten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Boen de appel schoon en snij hem in plakjes. Beboter een bakplaat, leg de schijfjes appel erop en stort het beslag in de bakplaat. Bak de pannenkoek 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Werk de ovenpannenkoek af met amandelschilfers, kaneelsuiker en een vleugje honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenpannenkoek met kaneel en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!