Recept

Dutch pancake ‘banana split’

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: door de gietijzeren pan met een klontje boter even voor te verwarmen in de oven, zal het beslag niet aan je pan kleven en kun je de pannenkoek er na het bakken makkelijk uitlepelen.

Ook lekker: ga voor bakbanaan en bak die even kort op in geklaarde boter.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het beslag. Doe de eieren met de gesmolten boter, de vanillesuiker, de rietsuiker, de bloem en de melk in een blender en mix ze samen tot een glad beslag. Voeg het snuifje zout toe.

  2. 2

    Doe in twee gietijzeren pannetje (12 cm diameter) een klontje boter en verwarm ze in de oven. Neem de pannetjes voorzichtig met ovenwanten uit de oven en schenk het beslag erin. Bak de pannenkoeken 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de chocolade-saus. Breek de chocolade in de room, zet het mengsel op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer tot een gladde saus. Rooster de hazelnoten en hak ze grof. Snij de banaan in plakjes.

  4. 4

    Neem de pannenkoeken uit de oven en werk ze af met een bolletje vanille-ijs, chocoladesaus, banaan en hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dutch pancake ‘banana split’

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!