Recept

Pancakes met blauwe bessen, spek en gezouten boter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

"De geur van versgebakken pannenkoeken is sowieso eentje van nostalgie. Ik zie mijn 'grote' moeke - ik had vroeger een grote en een kleine moeke - nog vlijtig pannenkoeken in de lucht flippen. Hoe hard ik ook mijn best doe, mij lukt het nooit zo goed."

Tip: gebruik een ijslepel om telkens de juiste maat beslag te nemen voor gelijkmatige pancakes.

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de gewone suiker en de vanillesuiker in een kommetje en klop ze samen luchtig. Voeg de gesmolten boter, de bloem, het bakpoeder en het snuifje zout toe en schenk er de karnemelk in een straaltje bij. Meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het pancakebeslag. Laat het beslag even rusten op kamertemperatuur.

  3. 3

    Spoel de bessen en dep ze droog. Laat een pannenkoekenpan goed heet worden en smelt er een klontje boter in. Lepel er een beetje van het beslag in en bestrooi dat met blauwe bessen. Draai de pancake voorzichtig om. Herhaal met de rest van het beslag en de bessen.

  4. 4

    Bak het ontbijtspek krokant in een pan. Serveer de blauwebessenpannenkoeken met de plakjes spek en werk ze af met een klontje gezouten boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pancakes met blauwe bessen, spek en gezouten boter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!