Recept

Pittig vispannetje met schelpjes en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra smaakje? Voeg nog een lepel misopasta of wat sojasaus toe aan dit vispannetje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de schelpjes goed. Maak de peultjes schoon. Maak de paprika schoon en snij hem in fijne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Maak het chilipepertje schoon en snij het fijn zonder de zaadjes. Kneus het citroengras.

  2. 2

    Verhit de olie in een wok. Voeg de currypasta toe en roerbak ze 2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de knoflook, de gember, de chilipeper en het citroengras toe en bak ze even mee. Schenk er de groentebouillon en de kokosmelk bij en breng het geheel aan de kook.

  3. 3

    Voeg de peultjes, de paprika en de lente-ui toe. Laat alles op een zacht vuur 4 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer er de gehakte koriander door.

  4. 4

    Vet een ovenschotel of 4 kleine ovenschoteltjes in. Leg er de vis en de schelpjes in en verdeel er de oosterse groentesaus over. Zet de schotel 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de geraspte limoenschil door. Werk het oosterse vispannetje af met de extra koriander en serveer het met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittig vispannetje met schelpjes en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!