Recept

Visparmentier met broccolipuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De puree lijkt op het eerste gezicht misschien nogal smeuïg en een beetje vochtig, maar hij zal nog vocht verliezen tijdens de oventijd. Voeg dus liever een beetje meer vocht toe, anders zal de schotel na het garen nogal droog zijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in water met het groentebouillonblokje. Snij de broccoli in roosjes en kook ze gaar in een andere kookpot met gezouten water. Pel en snipper de ui. Fruit de ui aan in wat boter.

  2. 2

    Giet de aardappelen af, pureer ze met 2 eetlepels boter en roer er de melk door. De puree mag nog vrij sappig zijn. Breng de puree op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Pureer ook de broccoli, maar laat er nog een beetje stukjes in. Meng de broccolistukjes, de gefruite ui en de geraspte kaas door de aardappelpuree.

  3. 3

    Verdeel de vis in gelijke stukken. Vet een ovenschaal in en leg er de stukken vis in. Kruid de vis met peper en zout. Lepel de broccolipuree over de vis. Verdeel er het paneermeel en wat extra klontjes boter over voor een krokant korstje en bak de parmentier 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visparmentier met broccolipuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!