Recept

Frangipane van hazelnoot met peer, chocolade en crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze taartjes zijn zowel warm als koud lekker, zeker met nog een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs erbij.Perfect voor de feesten!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het hazelnootpoeder met de zachte boter, de bruine suiker, de vanille-essence en het ei tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Leg 2 vellen bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij 1 cm in de overlappende hoeken van het velletje deeg en vouw de kanten naar binnen. Zo krijg je een opstaande rand. Snij reepjes deeg uit het derde vel bladerdeeg om een extra stevige dubbele rand te maken. Verdeel het hazelnootbeslag over het deeg.

  3. 3

    Spoel en halveer de peren, maar laat de steel en de schil eraan. Verwijder het klokhuis met een parisiennelepeltje. Snij de peren in dunne plakjes tot een waaiervorm, maar laat ze vasthangen aan het steeltje. Leg de tot waaier gevouwen peer op de vulling. Bak de taartjes 20 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur tot 160°C . Sprenkel er de ahornsiroop over en bak het taartje nog 10 minuten.

  4. 4

    Maak ondertussen de chocoladesaus. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven of au bain-marie. Roer de chocolade glad en hou de saus warm.

  5. 5

    Maak ook de crumble. Verkruimel de digestivekoekjes en meng ze met de gehakte hazelnoten en de gehakte chocolade.

  6. 6

    Haal de taartjes uit de oven en leg ze op bordjes. Strooi er de koekjescrumble over, werk ze af met wat poedersuiker en serveer ze met de warme chocoladesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipane van hazelnoot met peer, chocolade en crumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!