Recept

Winterse visbruschetta’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk hapje dat je makkelijk voor veel gasten maakt!

• Reken voor een hapje op 3 kleine bruschetta’s per persoon. 

• Het stokbrood kun je op voorhand al roosteren in de oven.

• De verschillende mousses maak je een dag op voorhand of de ochtend van het feest. Zo kunnen de smaken zich goed vermengen. Bewaar ze in kleine stapelbare potjes en je kunt ze makkelijk meenemen als je op verplaatsing moet. 

• Bewaar de kruiden en de komkommerlintjes voor de afwerking in ijswater om ze fris en knapperig te houden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de stokbroden in stukken en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de oven. Pel de knoflook en wrijf er het stokbrood mee in.

  2. 2

    Maak de heilbotmousse. Klop de room op. Mix de gerookte heilbot fijn met de roomkaas en de gesnipperde bieslook. Spatel er de opgeklopte room onder en breng de mousse op smaak met citroensap, geraspte citroenschil, het paprikapoeder, peper en zout. Zet koel weg tot serveren.

  3. 3

    Maak de makreelrillette. Pluk het visvlees van de gerookte makreel en plet het met een vork. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Snipper de peterselie. Meng de makreel met de sjalot, de peterselie, de zure room, de mosterd, wat citroensap, geraspte citroenschil, peper en zout. Er mogen nog stukjes in zitten. Zet koel weg tot serveren.

  4. 4

    Maak de tarama van gerookte zalm. Week het brood in een bodempje melk en knijp het goed uit. Pel en snipper de ui. Mix de gerookte zalm fijn samen met de ui, het brood, de dille, wat citroensap, geraspte citroenschil, peper en zout. Zet koel weg tot serveren.

  5. 5

    Bestrijk 1/3 van de bruschetta’s met de heilbotmousse. Snij de rode biet met een mandoline in fijne plakjes. Werk de bruschetta’s af met de plakjes gerookte heilbot, enkele dunne plakjes rode biet en de extra gesnipperde bieslook. Kruid ze met peper.

  6. 6

    Bestrijk 1/3 van de bruschetta’s met de rillettes van makreel. Spoel de komkommer en snij hem met een spiralizer in linten. Werk de bruschetta’s af met de komkommerlintjes en de extra peterselie. Kruid ze met peper.

  7. 7

    Bestrijk 1/3 van de bruschetta’s met de tarama van gerookte zalm en werk ze af met de zalmeitjes en de extra dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Winterse visbruschetta’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!