Recept

Pompoenpuree met geroosterde hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij varkenswangetjes, reeragout of klassiek stoofvlees.

Liever vegan?

Kies voor plantaardige boter!

Tip: voor een extra smeuïge puree kun je nog een gewone of zoete aardappel mee koken met de pompoen. 

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoen gaar in gezouten water. Giet hem af en laat hem een paar minuten uitdampen. Pers er de knoflook bij. Pureer de gekookte pompoen met een stamper of een staafmixer tot een gladde puree. Breng de puree op smaak met peper, zout en de olijfolie. Hou de puree warm.

  2. 2

    Rooster de gehakte hazelnoten lichtbruin in een koekenpan zonder vetstof. Hak de noten grof.

  3. 3

    Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur tot deze begint te schuimen en goudbruin wordt. Voeg de verse salieblaadjes toe en bak ze 1 à 2 minuten tot ze knapperig zijn. Haal de blaadjes voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Schep de warme pompoenpuree in een serveerschaal. Giet de bruine boter over de puree en strooi er de geroosterde hazelnoten over. Werk de puree af met de gefruite salieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenpuree met geroosterde hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!