Recept

Boontjes met spekcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij een klassiek gevulde kalkoen of rollade.

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de bonen daarin 4 à 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen. Zet opzij.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook. Bak de spekblokjes knapperig in een koekenpan zonder vetstof. Laat het uitlekken op keukenpapier en hak het fijn tot een crumble.

  3. 3

    Stoof de knoflook in de pan van het spek. Meng er de boontjes weer onder en laat ze opnieuw opwarmen. Kruid de boontjes met peper en zout.

  4. 4

    Doe de boontjes in een schaal en breng ze op smaak met de geraspte citroenschil en het citroensap. Verdeel er de spekcrumble over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boontjes met spekcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!