Recept

Frambozen-perencrumble met kaneel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartverwarmend dessert, ideaal na een fikse herfstwandeling!

Ook lekker: je kunt deze crumble perfect met ander fruit maken. Als je diepvriesfruit in huis hebt, maak je zo in geen tijd een lekker dessert. Of maak er een luxueus ontbijt van, door de bloem te vervangen door gemalen havermout en er nog wat Griekse yoghurt bij te serveren. Maak deze crumble in een grote schaal of kleinere individuele porties. 


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de frambozen voorzichtig als je verse gebruikt.

  2. 2

    Snij het vanillestokje door en schraap er het merg uit. Meng 30 gram lichte kandijsuiker, het vanillemerg en het citroensap onder de peren. Meng alles goed om. Doe de perenmengeling in een grote ovenschaal of bakvorm van 32 cm diameter. Verdeel er de frambozen tussen.

  3. 3

    Kneed de bloem met het amandelmeel, de rest van de kandijsuiker, de boter en het kaneelpoeder tot een korrelig geheel en verdeel de crumble over de perenstukjes. Strooi er nog wat extra kaneelpoeder over en bak de crumble zo’n 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frambozen-perencrumble met kaneel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!