Minichocoladecakes met koffiecrème en kokos
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter voor de cake 2 taartvormen van 22 cm diameter en bekleed de bodem en de randen met bakpapier. Splits de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stevige pieken. Mix de eidooiers met de overige suiker in ongeveer 6 minuten tot een romige, lichte ruban.
-
2
Zeef de cacao en de bloem en meng. Mix de helft van het bloemmengsel onder de geklopte eidooiers. Mix ook de helft van de eiwitten onder het beslag. Mix er de rest van het bloemmengsel onder. Spatel nu de rest van de eiwitten luchtig door het beslag. Spatel er tot slot de gesmolten boter voorzichtig onder.
-
3
Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de cakes 25 minuten in de oven. Check met een houten prikker of de cakes gaar zijn. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, zijn ze klaar. Laat de cakes op een rooster volledig afkoelen.
-
4
Snij de afgekoelde cakes horizontaal door en druk met een ronde uitsteekvorm van 8 cm diameter 20 cirkels uit de cakes. Zo kun je straks 5 torentjes van 4 laagjes maken.
-
5
Maak de koffiecrème. Los de koffie op in de warme melk. Doe het eiwit in een hittebestendige kom en voeg de suiker toe. Roer au bain-marie met een garde tot alle suiker is opgelost. Neem de kom van het vuur en mix het eiwit stijf met een handmixer. Blijf mixen tot de kom afgekoeld is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg in delen en al mixend de boter toe. Meng er aan het einde het koffiemengsel door.
-
6
Bestrijk 5 plakjes cake met de koffiecrème en leg er telkens een nieuw plakje cake bovenop. Bestrijk ook die met de crème en herhaal tot je per torentje 4 cakelagen op elkaar hebt gestapeld. Zorg ervoor dat de lagen koffiecrème tot aan de buitenkant komen en er geen gaatjes zijn. Vul ze eventueel wat aan. Zet de cakejes 30 minuten in de koelkast.
-
7
7 Maak intussen de frosting. Warm de room op. Leg de chocolade in een hittebestendige kom en giet er de warme room over. Roer tot een gladde massa. Voeg de boter toe en roer tot alles gemengd is. Laat de frosting op kamertemperatuur staan tot hij ingedikt en smeerbaar is. Bestrijk elk cakeje rondom met de chocoladefrosting en zet ze 10 minuten in de koelkast. Rol de cakejes nadien door het kokospoeder en laat ze tot het serveren opstijven in de koelkast.