Citroenrisotto met geitenkaas en krokante boerenkool
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Spoel de preiwitten en snipper heel fijn. Verhit olijfolie in een pot, fruit er de ui en de preiringen in en blus die met het citroensap. Voeg de rijstkorrels toe en roer tot ze een glanzend laagje hebben. Blus de rijst met de wijn en laat die verdampen. Voeg een pollepel van de bouillon toe en roer goed om. Herhaal tot de bouillon opgebruikt is en de rijst smeuïg is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.
-
2
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Verdeel de blaadjes boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de sojasaus, olijfolie, kruid met peper en zout. Schuif 8 minuten in de oven tot ze krokant zijn en laat daarna uitlekken op keukenpapier.
-
3
Neem de risotto van het vuur en meng er de geraspte citroenschil en de boter onder. Rasp er de geitenkaas bij. Dek de risotto af en laat hem nog 2 minuten staan.
-
4
Neem een mooie bord en lepel er een beetje van de citroenristto op. Werk af met de krokante blaadjes boerenkool, enkele plakjes geitenkaas en een plukje van de erwtenscheutjes.