Recept

Citroenrisotto met geitenkaas en krokante boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgetvriendelijk maar daarom niet minder feestelijk hoofdgerecht van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt: ‘Eens iets anders: werk een klassieke risottobereiding af met een harde geitenkaas in plaats van parmezaan. Samen met de geroosterde boerenkool en prei wordt het zo een echte Vlaamse bereiding in plaats van een Italiaanse.’

Ga op zoek naar een geitenkaas die je zelf lekker vindt, het mag wel eens iets speciaals zijn met de feesten, zeker als je al geen vlees neemt.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel de preiwitten en snipper heel fijn. Verhit olijfolie in een pot, fruit er de ui en de preiringen in en blus die met het citroensap. Voeg de rijstkorrels toe en roer tot ze een glanzend laagje hebben. Blus de rijst met de wijn en laat die verdampen. Voeg een pollepel van de bouillon toe en roer goed om. Herhaal tot de bouillon opgebruikt is en de rijst smeuïg is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.

  2. 2

    Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Verdeel de blaadjes boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de sojasaus, olijfolie, kruid met peper en zout. Schuif 8 minuten in de oven tot ze krokant zijn en laat daarna uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Neem de risotto van het vuur en meng er de geraspte citroenschil en de boter onder. Rasp er de geitenkaas bij. Dek de risotto af en laat hem nog 2 minuten staan.

  4. 4

    Neem een mooie bord en lepel er een beetje van de citroenristto op. Werk af met de krokante blaadjes boerenkool, enkele plakjes geitenkaas en een plukje van de erwtenscheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenrisotto met geitenkaas en krokante boerenkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!