Aardappellasagne met zalm en spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en droog de spinazie. Blancheer ze enkele minuten in gezouten water. Giet ze af en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof en meng er de ricotta onder. Kruid het mengsel met peper en zout.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in dunne plakken. Snij de zalm in repen.
-
3
Leg een laagje aardappelplakken in een ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout. Leg er een laag zalm op en bedek die met romige spinazie. Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappelen.
-
4
Bestrijk de laatste laag aardappelen met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi ze met de panko. Zet de schaal 35 minuten in de oven. Dek de schaal af als de panko te bruin wordt.