Recept

Witloofschotel met spek en kaassaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op een grauwe herfstdag laat jij de oven het werk doen.

Lekker extraatje: snij een appel in blokjes en bak die kort mee met het spek en het witloof. Het geeft deze schotel een extra frisse toets.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.

  2. 2

    Maak het witloof schoon, verwijder de harde kernen en snij de stronkjes in reepjes.

  3. 3

    Bak het spek in boter goudbruin. Voeg het witloof toe en bak het enkele minuten mee. Meng er de roomkaas en 50 milliliter water onder. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en kruid alles met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Schep het witloof-spekmengsel in een ovenschaal en leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs op. Giet er de room over en eindig met de rest van de geraspte kaas. Gaar de schotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin ziet. Werk ze vlak voor het serveren af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofschotel met spek en kaassaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!