Recept

Twice baked potatoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect bij jouw feestmenu.

Ook lekker: meng nog wat spekjes onder de vulling. Serveer de aardappelen dan als volwaardig gerecht met een groene salade erbij in plaats van als bijgerecht.

Makkelijk vooraf: je kunt de aardappelen vooraf garen en ze al vullen met het kaasmengsel. Bestrooi ze de dag zelf met de gruyère en bak ze af in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappelen. Leg de aardappelen en de halve bol knoflook op een bakplaat. Prik de aardappel bovenaan in met een vork of mes. Haal na 35 à 40 minuten de knoflook uit de oven en pers de teentjes uit. Gaar de aardappelen in totaal 55 à 60 minuten in de oven of tot je er met een mes makkelijk in kunt prikken.

  2. 2

    Hak de bieslook en dragon fijn. Haal de aardappelen uit de oven en laat ze kort afkoelen. Snij het bovenste deel van de aardappel en lepel de aardappel voor de helft uit met een parisiennelepel of kleine lepel. Plet de stukjes aardappel en meng ze met de knoflook, de fijngehakte kruiden en de mascarpone. Kruid het mengsel met peper en zout.

  3. 3

    Vul de aardappelen met deze mengeling. Bestrooi ze met de gruyère en bak ze nog 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Twice baked potatoes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!