Aardappelsoufflé
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de aardappelen zacht in de melk met het laurierblad en de knoflook. Giet ze af en bewaar de afgegoten melk.
-
2
Splits de eieren. Pureer de aardappelen door een aardappelpers of roerzeef. Meng 120 milliliter van de afgegoten melk, 50 gram boter en de eidooiers door de aardappelen en laat ze even afkoelen. Voeg de gemalen cheddar toe en kruid het mengsel met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Klop de eiwitten stijf en spatel ze heel voorzichtig door het aardappelmengsel.
-
4
Vet 4 ramequins van 10 cm diameter in met de rest van de boter en bestrooi de binnenkant met paneermeel. Vul de ramequins met het kaas-aardappelmengsel en zet ze in een ovenschaal. Giet water in de ovenschaal tot de ramequins voor de helft onder water staan.
-
5
Zet de ramequins 20 à 25 minuten in de oven of tot de soufflés mooi omhoog gekomen en gaar zijn. Doe de oven niet open tijdens het bakken, anders riskeren ze in te zakken. Serveer ze warm.