Recept

Worstenbroodkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hapjesfavoriet van de redactie.

Libelle Lekker-chef Natalie tipt: “Het gemak van dit hapje zit in de klaargemaakte worstjes. Leuk is dat de kinderen mee kunnen helpen en met een meetlatje kunnen controleren of alle broodjes wel precies even groot zijn. Serveer ze als een krans, met het sausje pal in het midden. Zo geef je deze eenvoudige broodjes feestallures!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de velletjes bladerdeeg open op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de chipolataworstjes op. Bestrooi die met de Provençaalse kruiden en rol het deeg op rond de worstjes. Snij de rolletjes in even grote stukken van ongeveer 2,5 cm.

  2. 2

    Klop de eidooier los met een klein scheutje water en bestrijk er de rolletjes mee. Bestrooi ze met de sesamzaadjes en het maanzaad en bak de worstenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. 3

    Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en kruid ze met peper en zout. Werk de saus af met de extra dille. Serveer de worstenbroodjes met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Worstenbroodkrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!